DNVGL.com

Víz- és karbonlábnyom

A vállalatoknak számolniuk kell egy olyan világgal, ahol a széndioxidra és a vízre korlátozások vonatkoznak, és érdemes csökkenteniük ezeket a kockázatokat

Water and carbon footprint services by DNV GL

A karbonlábnyom kezelése

A világban előírt széndioxid korlátozások új realitást jelentenek a szervezetek és a vállalatok számára. A kibocsátásra vonatkozó előírások változóban vannak, és az érintettek egyre inkább számon kérik a vállalatvezetésen a környezetvédelmi teljesítményt. Eközben lehetőségek nyílnak arra, hogy a vállalat megkülönböztesse magát a versenytársaitól, emelkednek az energia és a többi termelési kellék költségei, egyre súlyosabbak a klímaváltozásból adódó új kockázatok, a karbonpiacok pedig folyamatosan fejlődnek.

A vállalatok felismerték, hogy a klímaváltozás kérdése súlyos társadalmi probléma. Ahhoz, hogy kivegyék a részüket a megoldásból, felelősen és fogékonyan kell eljárniuk, ami a következőket jelenti:

  • jelét kell adniuk annak, hogy a klímaváltozás elleni küzdelemben megteszik mindazt, amit ésszerűen el lehet várni tőlük
  • legyenek innovatívak, mivel az üzleti modelljeiket kihívások fogják érni,
  • közvetlenül vagy közvetve számolniuk kell a szabályozási kockázatokkal
  • reagálniuk kell a tulajdonostól vagy az érdekelt felektől származó nyomásra.

A vízlábnyom kezelése

A XX. század folyamán a víz iránti kereslet a hatszorosára nőtt, miközben a világ népessége megduplázódott. Nyilvánvaló, hogy a vízszűke globális probléma, amelyért felelősek vagyunk. 

A vízgazdálkodásnak ugyanúgy ott a helye a vállalat fontos programjai között, mint a karbonlábnyomnak. A vállalatok ennek egyre inkább a tudatára ébrednek, és ha Önök elsőként lépnek, azzal nem csak jó példát mutatnak, de versenyelőnyt is szerezhetnek. A felelős vízgazdálkodás azt jelenti, hogy csökkentjük a vízzel kapcsolatos kockázatokat, miközben eleget teszünk az érintettek fenntartható üzletvitelre irányuló igényeinek.

Miben segíthetünk?

Kapcsolat