Skip to content

ISO 45001 -re való átállás

Munkahelyi egészség és biztonság

Kezdje el az OHSAS 18001-ről az ISO 45001-re történő átállás előkészítését. Minden lépésüket támogatjuk.

Az ISO 45001-et 2018. március 12-én tették közzé. Ezzel a kiadással az OHSAS 18001 visszavonásra kerül. Az OHSAS 18001 szabvány szerint tanúsított vállalatoknak három év áll rendelkezésükre ahhoz, hogy tanúsítványukat átállítsák az ISO 45001 szabványra. Javasoljuk, hogy a felkészülést mielőbb kezdjék el.

Az ISO 45001 főbb változásai

Az ISO 45001 az ISO szabványokra vonatkozó magas szintű struktúráját alkalmazza.  Az ISO 45001 szabvány ISO szabványként való átvétele nemzetközi szabványként elfogadott. Mivel ugyanazt a szerkezetet követi, mint az egyéb széles körben alkalmazott ISO szabványok, például az ISO 9001 és az ISO 14001 szabvány, könnyebben integrálható más irányítási rendszerekkel. Az OHSAS 18001-et ismerő felhasználók felismerik, hogy az OHSAS legtöbb követelményét az ISO 45001 szabványban is megtaláljuk. Azonban van néhány új és átalakított követelmény. A változások némelyikét a HLS indukálja, de vannak olyanok is, amelyek a munkahelyi egészségvédelemre és biztonságra (OH&S) jellemzőek csak. 

A DNV GL különböző képzéseket is kínál az ISO45001 / OHSAS 18001 programon belül.

Kezdje el az áttérési folyamatot

Auditoraink készen állnak és átfogó képet kaptak a változásokról és az OHSAS 18001-ről az ISO 45001-re történő áttéréshez szükséges ismeretekről. A migráció minden fázisában támogatjuk Önt, így elkezdheti felkészülését, mérje fel mennyire felkészült, hogy sikeressen végrehajthassa a migrációt.

Támogahtajuk:

  • Önálló tananyag, beleértve a webinárokat, e-tanulást, migrációs útmutatást, önértékelési ellenőrző listákat és tantermi képzéseket, amelyek az Ön igényeihez igazodnak.
  • A jelenlegi készenléti állapotának elemzése
  • Átállási auditok és benchmarking eszközök

Válassza ki az igényeinek megfelelő migrációs csomagot

Mivel a különböző vállalatoknak különböző szintű migrációs támogatásra van szüksége, három migrációs csomagot készítettünk, amelyek támogathatják Önt az áttérés során. Mindent magukban foglalnak az alapvető tréning anyagtól az önértékelésen át az áttérési auditokig - az Ön igényétől függően:

A vállalatok felkészültek az ISO 45001-re?

A DNV GL ViewPoint Espresso felmérések célja, hogy megértse a vállalatok felkészültségét olyan területeken, ahol változások vannak az új ISO szabványokban. A felmérések azt mutatják, hogy sokan elkezdték a felkészülést, de nem meglepő, hogy jelentősek az eltérések. A legtöbb esetben vannak még hiányosságok, amelyeket pótolni kell a migráció előtt. Íme egy pillantás az aktuális OHSAS 18001 tanúsítvánnyal rendelkező vállalatokra:

  • 5.1: Vezetés és elkötelezettség - Ez az új záradék arra kötelezi a felső vezetést, hogy mutassa be a vezetőség irányítását és elkötelezettségét. Felmérésünk szerint 39% azt mondja, hogy megfelelnek, míg 46% -uk némileg megfelel. Csak 4% jelezte, hogy nem felelnek meg vagy nagyon alacsony szintű a megfelelés.
  • 7.4: Kommunikáció - Ez a szabványpont megköveteli a szervezet számára, hogy meghatározza a vállalat vezetési rendszere szempontjából releváns belső és külső kommunikációt, beleértve azt is, hogy mit, mikor, kivel és hogyan kommunikál. 21% azt mondja, hogy megfelelnek, 51 %, hogy részben megfeleltek, míg 11% nem felel meg vagy nagyon alacsony szintű a megfelelés.

Nézze meg, mit mondanak a társaik, és hogyan látják magukat az ISO 45001 szabványnak megfelelően.

További információ

 

Képzési szolgáltatások

Növelje tudását az új szabványokról és az átmenetről

 

Kockázatkezelés

Fordítsd a kockázatokat a lehetőségekké

 

Espresso nézőpont felmérések - Mt csinálnak a társaid?

Az új, magas szintű struktúrával kapcsolatos felméréseinkről szóló információk

 

Online önértékelés

Mérje fel felkészültségét