Skip to content

A világ akkreditációs napja 2018

Akkreditáció: Biztonságosabb világ megteremtése

Minden év június 9-én az IAF (Nemzetközi Akkreditációs Fórum) az ILAC-val együttműködve (Nemzetközi Laboratóriumi Akkreditációs Együttműködés) ünnepli a világ akkreditációs napját, egy globális kezdeményezést az akkreditáció értékének előmozdítására.

A 2018-as Akkreditációs Világnap arra összpontosít, hogy az akkreditáció hogyan vezet egy biztonságosabb világhoz.

Mindenki elvárja, hogy a munkahelyek, a termékek, a szállítás és az élelmiszer - valójában az élet minden vonatkozása - biztonságban legyen. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy ez a várakozás nem mindig teljesül.

Ezért a hiányosságok megszüntetése létfontosságú a kormányok, a szabályozók és a vállalkozások számára, amelyek célja, hogy az emberek biztonságban legyenek a munkahelyeken, otthonukban, utazás közben és az élet minden más területén. A szabványok, a megfelelőségértékelések és az akkreditáció jól megalapozott és elfogadott eszközök, amelyek segítik a biztonságosabb világ megteremtését.

A munka-egészségügyi és biztonsági kockázatok csökkentését elősegítő irányítási rendszerek alkalmazása jelentősen bővül az első ISO 45001 szabvány, a munkahelyi egészség és biztonság irányítási rendszer közzétételét követően. Ennek célja, hogy javítsa a szervezetek egészség- és biztonságtechnikai teljesítményét a kockázatok felismerésével, a célok, szabályzatok, folyamatok és ellenőrzéseket kifejlesztésével, a lehető legkisebbre csökkentve a kockázatokat.

Az akkreditáció meghatározza a műszaki szakértelmet, integritást és pártatlanságot az olyan megfelelőségértékelési szolgáltatásokat nyújtó szervezetek számára mint például a nemzetközi szabványokon alapuló tesztelés, kalibrálás, tanúsítás és ellenőrzés. A befejezett projektek, nyersanyagok, termékek, folyamatok, szolgáltatások, irányítási rendszerek és személyek értékelhetők a szabványokkal, gyakorlati vagy szabályozási követelményekkel szemben a tesztelő és kalibráló laboratóriumokban, ellenőrző szervezetekben, tanúsító testületekben valamint hitelesítési és ellenőrző szervek által (közismerten megfelelőségértékelő testületekben).

A DNV GL világvezető tanúsító testület, amely több mint 100 országban működik. A minőség, a környezetvédelem, a munkahelyi egészség és biztonság és az energiagazdálkodási rendszerek akkreditált tanúsítása révén biztosítjuk, hogy a vállalatok megfelelő szabályozó intézkedéseket és folyamatokat hajtsanak végre a projektjeik hatékony végrehajtására, a környezeti hatásaik és az energiahatékonyságuk kontrollálására, és a biztonságos munkakörnyezetük biztosítására.

További információ

 

A szervező testületek

IAF - Nemzetközi Akkreditációs Fórum

 

A szervező testületek

ILAC - Nemzetközi Laboratóriumi Akkreditációs Együttműködés

 

Együttes nyilatkozat

Xiao Jianhua, az IAF elnöke és Merih Malmqvist Nilsson, az ILAC elnöke

 

Download the Brochure

World Accreditation Day 2018 focuses on how accreditation leads to a safer world.

 

World Accreditation Day 2018

Accreditation: Delivering a Safer World (Video)