Skip to content

Távoli auditálás - hozza ki a legtöbbet az együttműködésből

Távoli audit megoldásaink elérhetővé teszik a hatékony és eredményes felülvizsgálati tevékenységeket akkor és amikor szükségesek. Az auditok teljes egészében távoli, vagy helyszíni vizsgálatokkal kombinált végrehajtása költséghatékony és időtakarékos megoldást jelentenek, biztosítva szükséges szakértelemhez történő hozzáférést, növelve a rendelkezésre állást és csökkentve a kockázatokat. Miközben biztosítja ugyanazt az elkötelezettséget és minőségi eredményt, amelyet ügyfeleink megszoktak és elvárnak tőlünk.

Gyorsuló ütemben digitalizálódó világunkban a távoli ellenőrzések egyre elterjedtebb eszközeként segítik a vállalatokat működésük, termékeik és ellátási láncaik irányításában és ellenőrzésében, továbbá az érdekelt felek és a fogyasztók bizalmának kiépítésében. A DNV kidolgozta a távoli auditok alkalmazásának módszertanát. A felülvizsgálatok tervezési és végrehajtási rugalmasságának lehetővé tételétől az audit dinamika növeléséig biztosítjuk, hogy a távoli ellenőrzési módok megfeleljenek az akkreditáló testületek, a tanúsítási rendszerek tulajdonosok és más szabályozó testületek követelményeinek. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy olyan audit módszereket dolgozzunk ki, amelyek lehetővé teszik, hogy Ön a lehető legtöbbet hozza ki valamennyi vállalkozásból, minden egyes alkalommal. 

Mikor veheti igénybe a távauditot?

A távoli audit számos helyzetben használható, azaz teljes egészében távoli, vagy a helyszíni és távoli auditok kombinációjaként. Gondoskodunk arról, hogy a választott távoli audit megoldás a legmegfelelőbb legyen az Ön vállalkozása számára, figyelembe véve egyaránt a belső biztonsági szabályokat, az akkreditáló testületek és tanúsítási rendszer tulajdonosok elvárásait valamint a jogi és szabályozó követelményeknek történő megfelelést.  

Távoli auditok végrehajtási módozatai:

 • Alap szolgáltatás
  • "Dobozos" kommunikációs eszközök használata, például Teams, FaceTime, Duo, WeChat, táblagépen, okostelefonon vagy laptopon keresztül. Az Önök szervezetének szabványos eszközén vagy eszközeiken keresztül csatlakozunk.
  • Hatékonyan alkalmazható a teljesen távoli felülvizsgálatoknál vagy fizikai ellenőrzések során a nehezen megközelíthető területek elérésére, vagy az auditorok összekapcsolására, illetőleg további kompetencia igénybevételére. 
  • Ez a végrehajtási mód leginkább a kevésbé összetett folyamatok auditálására megfelelő.
 • Prémium szolgáltatás
  • Az erre a célra szolgáló platformunk használata egy biztonságos, kétoldalú kapcsolat létrehozásával, kiterjesztett valóság szemüveggel, táblagéppel, okostelefonnal vagy laptoppal kombinálva
  • Alkalmazása elsősorban a teljesen távoli ellenőrzések során.
  • Amikor az auditok végrehajtásához biztonságos, dedikált platform szükséges. Dedikált platformunk lehetővé teszi az audit bizonyítékok egyszerű gyűjtését, azokhoz megjegyzések rögzíthetők és biztonságosan továbbíthatók. A kiterjesztett valóság intelligens szemüveg átfogóbb audit élményt biztosít és a földrajzi koordináták rögzítését is lehetővé teszi 
  • Ez a végrehajtási módszer az összetettebb folyamatok felülvizsgálatánál a leginkább megfelelő. 

Az Ön és vállalkozása és céljai szempontjából legmegfelelőbb végrehajtási mód kiválasztása Önökkel együttműködve történik. Auditoraink képzésben részesülnek a táv-auditálási módszerekről, és eljárásainkat az akkreditáló testületek, a tanúsítási rendszer-tulajdonosok és más szabályozó testületek követelményeinek való megfeleléshez igazítottuk. Mindkét megoldásunk csekély beruházást igényel, és bármilyen típusú szervezetre és iparágban könnyen alkalmazhatók

Milyen előnyei vannak?

A távoli auditoknak számos előnye lehet, ha megfelelő környezetben és egyértelmű célkitűzéseket szem előtt tartva kerülnek végrehajtásra. Ilyenek lehetnek a hatékonyság növelése, a szükséges kompetenciához való hozzáférés és a könnyebb elérhetőség biztosítása, valamint a kockázatok csökkentése. A helyes módszer kiválasztásához tudnunk kell, hogy mit szeretne az Ön vállalkozása elérni, mik az általános céljaik? Ezen információ ismerete segít beazonosítani azt a módszert, amely ahhoz szükséges a célok eléréséhez.

A távoli auditok előnyei a következők:
 • Növeli az auditok hatékonyságát:
  • Lecsökkent utazási idő.
  • Rendelkezésre állnak a szükséges szakértelemmel rendelkező auditorok, szükség szerint egymással összekötve és a felülvizsgálatba bevonva. 
  • Nincsenek földrajzi kötöttségek. Más földrajzi helyszíneken található telephelyek is bevonhatók az auditba, növelve a betekintést és elősegítve a hatékonyabb auditot.
 • A szakértelemhez történő szélesebb körű hozzáférés és megosztás lehetővé tétele:
  • Az audit csoport költség hatékonyan kiegészíthető, vagy bevonható a szükséges kompetencia.
  • A megfelelő szakértelemmel rendelkező auditorok elérhetőségének biztosítása beleértve a határokon átnyúló lehetőségeket is
 • Megkönnyíti az Önök elérését csökkentve a kockázatokat:
 • Elkerülhető a kockázatos területekre történő utazás, miközben akár több helyszínhez is hozzáférést biztosít növelve az audit hatékonyságát.
 • A rendkívüli helyzetben kialakult súlyos körülmények között is elősegíti az üzletmenet-folytonosság fenntartását.

Hogyan működik?

Végrehajtást tekintve a távoli auditok nem különböznek a helyszíni auditoktól. A kiválasztott végrehajtási módszertől függetlenül az auditok a kiválasztott folyamatokra és szervezeti egységekre fókuszálnak, biztosítva a megfelelő audit bizonyítékok összegyűjtését és megfelelőség igazolását az adott folyamatok igényeinek megfelelően. Mindazonáltal a távoli auditok, különösképpen a teljeskörű távoli auditok jellegéből adódóan bizonyos folyamat lépések tervezése és végrehajtás a megszokottól kissé eltérhet. Például:

 1. Meg kell határozni és be kell állítani a kapcsolattartási eszközöket 
 2. Fel kell készülni az auditokra.
 3. Meg kell tervezni az interjúkat.
 4. Tervezni kell a szüneteket és felül kell vizsgálni az információbiztonsági kérdéseket.
 5. Az audit során fizikai és elektronikus dokumentumokat is felül kell vizsgálni. 

Contact us

Contact Us