Skip to content

DNV GL kinevezte Klas Bendrik-et Digitális Transzformációért felelős vezérigazgatónak

Klas Bendrik csatlakozik a DNV GL-hez mint Digitális Transzformációért felelős vezérigazgató, a DNV GL digitalizációjának és IT stratégiájának támogatására. Bendrik székhelye a DNV GL központjában a norvégiai Høvikban lesz, és 2018. szeptember 1-vel csatlakozik a DNV GL Csoport Végrehajtó Bizottságához és közvetlenül a Csoport Elnök-Vezérigazgatójának Remi Eriksennek tartozik beszámolási kötelezettséggel.

Klas Bendrik csatlakozik a DNV GL -hez mint Digitális Transzformációért felelős vezérigazgató, a DNV GL digitalizációjának és IT stratégiájának támogatására

Eriksen mondja: "Nagy örömmel jelentem be, hogy Klas Bendrik elfogadta a digitális transzformációért felelős vezérigazgatói pozíciót. A digitalizálás központi szerepet játszik a stratégiánkban. A DNV GL bevételeinek 5% -át fordítja kutatásra, fejlesztésre és innovációra, és most ennek az összegnek a 60% -át a digitális átalakulásra szenteli. Biztos vagyok benne, hogy Klas Bendrik segíteni fog nekünk abban, hogy kihasználjuk az egyre növekvő digitális világban való működés lehetőségeit. "

Az év elején a DNV GL létrehozta a Digital Solutions (Digitális Megoldások) Szervezetét azzal, hogy konszolidálta a digitálizációs üzletágat az Elisabeth Heggelund Tørstad, a DNV GL - Digital Solutions vezérigazgatója vezetésével. A Digital Solutions most egyike a DNV GL öt üzleti területének. A Digitalis Transzformáció, az újonnan létrehozott csoportfunkció a digitális átalakítás útján támogatja az egész szervezetet, és nagy hangsúlyt fog fektetni a DNV GL ügyfeleinek való értékteremtésre.

A DNV GL számos mérföldvet ért el az elmúlt év során a digitalizációs útitervében, többek között a Veracity adatkezelési platform elindítását és 90 000 tanúsítvány kiadását egy privát blokkhálózatban, amely a tanúsítási iparágban elsőként használja ezt a technológiát.

Bendrik a kinevezése kapcsán megjegyzi: "Alig várom, hogy elkezdhessem ezt a DNV GL digitális átalakulását támogató új szerepkörömet, amely digitális kezdeményezéseket vezet a szervezeten belül és szorosan együttműködik az összes üzleti területen. A digitális átalakítás a digitális technológia integrációja az üzleti terület számos terepén, amely alapvetően megváltoztatja a működését és értéket biztosít az ügyfeleknek. Szintén kulturális változás, amely megköveteli a szervezetektől, hogy folyamatosan kihívják a status quót. "

Bendrik a a Gartner-től csatlakozik a DNV GL-hez , ahol Svédország és Dánia kutatási és szolgáltatási vezetője volt. Ezt megelőzően több vezetői pozíciót töltött be a Volvo Car Group-ban, köztük az informatikai és informatikai vezető alelnöki posztját. Klas Bendrik a svédországi göteborgi egyetemen szerzett üzleti diplomát.

Remi Eriksen hozzáteszi: "Klas Bendriktel mint digitális átalakításért felelős vezetővel a fedélzeten, megerősítjük csapatunkat a jövő számára. Olyan területeken rendelkezik vezetői tapasztalatokkal, mint az autóipar, az elektronika, a gyártás és a tanácsadás - Az informatikai és ügyfélközpontú szolgáltatásinnováció - nagy jelentőséggel bír ügyfeleink és a DNV GL számára ".

Megjegyzés a szerkesztőknek:

Nagy felbontású kép letöltéséhez kattintson ide