Food and beverage

BRC globális élelmiszer-biztonsági szabvány

BRCGS Global Standard for Food Safety

Kapcsolat:

További információra van szüksége?

Igen.

Már tudja, mit keres?

Árajánlat kérése

A BRC (Brit Kiskereskedelmi Konzorcium) Globális Élelmiszer-biztonsági Szabványát azért dolgozták ki, hogy a garantálják a beszállítók szabálybetartását és a kiskereskedők számára is lehetővé tegyék az általuk árusított élelmiszerek biztonságának és minőségének szavatolását. Jelenleg a világ minden részén használják mindenféle vállalkozás (kiskereskedők és feldolgozók) keretrendszereként, amely segítséget nyújt a biztonságos élelmiszer termeléshez és a megbízható beszállítók kiválasztásához.

A BRC Globális Élelmiszer-biztonsági Szabványa az egyik leggyakrabban alkalmazott működési eszköz a beszállítók átvilágításához és jóváhagyásához. Segíti a vállalkozásokat a beszállítóik kiválasztásában és minősítésében. Így a rendszer csökkenti a ellátási lánc kezelésének általános költségeit és növeli a biztonságot a vevők, a beszállítók és a fogyasztók számára. Ez a szabvány, amelyet belépőjegynek tekintenek a kereskedelembe, arra is nagyszerű lehetőséget kínál, hogy a vállalat kinyilvánítsa elkötelezettségét az élelmiszer-biztonság, a minőség és a törvényesség iránt, és a folyamatos fejlesztés érdekében dolgozzon. 

A BRC Globális Élelmiszer-biztonsági Szabványa megfelel a Fogyasztói Áruk Fóruma által elindított Globális Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezés kritériumainak, amelyet a CIES nevű vezető, élelmiszerekkel és fogyasztói cikkekkel foglalkozó ipari testület, a Globális CEO Fórum és a Globális Kereskedelmi Kezdeményezés (GCI), két globális kiskereskedelmi és termelési együttműködési platform egyesülése révén hoztak létre. 

Más szóval, a BRC Globális Élelmiszer-biztonsági Szabványát jelenleg elfogadja az élelmiszer-kiskereskedők és gyártók többsége, olyan referencia élelmiszer-biztonsági szabványokkal egyenértékű szabályozásként, mint az IFS, az SQF és az FSSC 22000. 

Mi ez a szabvány?  

Az Egyesült Királyságban a legnagyobb kiskereskedőket azért foglalkoztatja az élelmiszer-biztonság kérdése, mert ha valamilyen incidens történne, azért közvetlen felelősséget viselnek. A helyzet kézben tartása érdekében a kiskereskedők megkövetelik, hogy minden élelmiszer-beszállítót tanúsítsanak egy speciális szabvány szerint, amely igazolja, hogy megfelelnek a minőségi és biztonsági előírásoknak és a jogszabályi követelményeknek.   

1998-as első megjelenését követően a szabványt rendszeresen fejlesztették, az ellátási láncban érintett nemzetközi szereplők bevonásával. Ma már egy globális eszköz, amely a legfrissebb és naprakész élelmiszer-biztonsági szabványokon és módszertanokon alapszik. 

A szabványban szereplő követelmények kapcsolódnak a minőségirányítási rendszerhez és a HACCP rendszerhez, amelyet részletes előfeltétel-programok támasztanak alá, melyek részét képezik a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat), a GLP (Jó Laboratóriumi Gyakorlat) és a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) követelményrendszerek. 

Miért jó a tanúsítás a vállalkozásomnak?

A legtöbb brit és számos európai és globális kiskereskedő és márkatulajdonos, valamint élelmiszer-feldolgozó kizárólag olyan beszállítókkal hajlandó szerződni az ellátási láncában, amelyeket tanúsítottak a BRC Globális Élelmiszer-biztonsági Szabványa szerint.  A BRC Globális Élelmiszer-biztonsági Szabványa révén az Önök szervezete a következőket teheti meg:
  • Bizonyítani tudja az elkötelezettségét, ha pedig valamilyen élelmiszer-biztonsági incidens történik, jogilag is védheti magát a „kellő gondosság” fogalma alapján.*  
  • Felépíthet és működtethet egy olyan irányítási rendszert, melynek révén jobban eleget tud tenni az élelmiszer-minőség/biztonsági követelményeknek és a jogszabályoknak, különösen tekintettel azoknak az országoknak a jogszabályaira, ahol a készterméket fogyasztani fogják.
  • Eszközül szolgál az élelmiszer-biztonsági teljesítmény javítására, és képes lesz az élelmiszer-biztonsági teljesítmény hatékony figyelésére és mérésére.
  • Megkönnyíti a keletkező hulladék mennyiségének csökkentését, a termékek átalakítását és visszahívását.

Hogyan tudok felkészülni a tanúsításra?  

Azok a cégek, amelyek jól terveznek, gyakran előnyhöz jutnak és jobban fel tudnak készülni a tanúsításra. Fontos, hogy Ön és a cége is legyen pozitív, elkötelezett, és állapítson meg egyértelmű célértékeket a bevezetésre és az értékelésre. 

Ez a következőket foglalja magában:

  • Minőségbiztosítási rendszer létrehozása.
  • A jogszabályi követelmények azonosítása.
  • A konkrét élelmiszer-biztonsági veszélyek és a megfelelő ellenőrzési intézkedések azonosítása és dokumentálása (HACCP rendszer).
  • Az alkalmazandó Jó Gyártási Gyakorlat/Jó Higiéniai Gyakorlat azonosítása, beleértve a kártevőirtási programokat, a berendezéseket és az épület-karbantartási programot, a takarítás és a rendtartást, valamint minden konkrét szabvány előírásait.
  • Minden szükséges strukturális javítás végrehajtása.

Miért érdemes velünk partnerkapcsolatba lépni?  

A világ vezető tanúsító szervezete vagyunk. Segítünk a vállalkozásoknak abban, hogy biztosítsák szervezetük, termékeik, munkatársaik, létesítményeik és ellátási láncaik teljesítményét olyan eszközökkel, mint tanúsítási, ellenőrzési, felmérési és képzési szolgáltatások. 

Az élelmiszer- és italgyártó iparban  világszerte segítjük ügyfeleinket abban, hogy elérjék a kiválóságot az élelmiszer-biztonság és minőség, a környezetirányítás, az ellátási lánc-menedzsment és a termék-fenntarthatóság terén. Ügyfeleinkkel kötött partnerségben fenntartható üzleti teljesítményt építünk, és kivívjuk a részvényesek bizalmát. 

A DNV Csoport több mint 100 országban működik. 16.000 szakemberünk foglalkozik azzal, hogy segítse ügyfeleinket a világ biztonságosabbá, intelligensebbé és zöldebbé tételében. 

* Az a képesség, hogy bizonyítani tudjuk: minden ésszerű intézkedést megtettünk az incidens elkerülése érdekében.

Kapcsolat:

További információra van szüksége?

Igen.

Már tudja, mit keres?

Árajánlat kérése

Related services you might find interesting: