DNVGL.com

A világ akkreditációs napja 2018

Akkreditáció: Biztonságosabb világ megteremtése

Minden év június 9-én az IAF (Nemzetközi Akkreditációs Fórum) az ILAC-val együttműködve (Nemzetközi Laboratóriumi Akkreditációs Együttműködés) ünnepli a világ akkreditációs napját, egy globális kezdeményezést az akkreditáció értékének előmozdítására.

WAD2018 banner

A 2018-as Akkreditációs Világnap arra összpontosít, hogy az akkreditáció hogyan vezet egy biztonságosabb világhoz.

Mindenki elvárja, hogy a munkahelyek, a termékek, a szállítás és az élelmiszer - valójában az élet minden vonatkozása - biztonságban legyen. A statisztikák azonban azt mutatják, hogy ez a várakozás nem mindig teljesül.

Ezért a hiányosságok megszüntetése létfontosságú a kormányok, a szabályozók és a vállalkozások számára, amelyek célja, hogy az emberek biztonságban legyenek a munkahelyeken, otthonukban, utazás közben és az élet minden más területén. A szabványok, a megfelelőségértékelések és az akkreditáció jól megalapozott és elfogadott eszközök, amelyek segítik a biztonságosabb világ megteremtését.

A munka-egészségügyi és biztonsági kockázatok csökkentését elősegítő irányítási rendszerek alkalmazása jelentősen bővül az első ISO 45001 szabvány, a munkahelyi egészség és biztonság irányítási rendszer közzétételét követően. Ennek célja, hogy javítsa a szervezetek egészség- és biztonságtechnikai teljesítményét a kockázatok felismerésével, a célok, szabályzatok, folyamatok és ellenőrzéseket kifejlesztésével, a lehető legkisebbre csökkentve a kockázatokat.

Az akkreditáció meghatározza a műszaki szakértelmet, integritást és pártatlanságot az olyan megfelelőségértékelési szolgáltatásokat nyújtó szervezetek számára mint például a nemzetközi szabványokon alapuló tesztelés, kalibrálás, tanúsítás és ellenőrzés. A befejezett projektek, nyersanyagok, termékek, folyamatok, szolgáltatások, irányítási rendszerek és személyek értékelhetők a szabványokkal, gyakorlati vagy szabályozási követelményekkel szemben a tesztelő és kalibráló laboratóriumokban, ellenőrző szervezetekben, tanúsító testületekben valamint hitelesítési és ellenőrző szervek által (közismerten megfelelőségértékelő testületekben).

A DNV GL világvezető tanúsító testület, amely több mint 100 országban működik. A minőség, a környezetvédelem, a munkahelyi egészség és biztonság és az energiagazdálkodási rendszerek akkreditált tanúsítása révén biztosítjuk, hogy a vállalatok megfelelő szabályozó intézkedéseket és folyamatokat hajtsanak végre a projektjeik hatékony végrehajtására, a környezeti hatásaik és az energiahatékonyságuk kontrollálására, és a biztonságos munkakörnyezetük biztosítására.