Skip to content

A DNV GL és a Deloitte először használják a blokklánc technológiát a tanúsítási ágazat előmozdítására

A DNV GL ma már a tanúsítási iparágban elsőként kiadta a 90 000. tanúsítványt blokklánc technológiával. Minden tanúsítvány digitálisan megcímkézhető, nyomon követhető és egy privát blokkláncon tárolható. A technológia blokkolja a hamis tanúsítványokat, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy tanúsítványukat átlátható és biztonságos módon kommunikálják.

Luca Crisciotti, CEO of DNV GL - Business Assurance

“150 éve a DNV GL-ben a bizalom építésén dolgozunk, de a digitális átalakulás korában egyre nagyobb szükség van az átláthatóságra egy illékony üzleti környezetben "- mondja Luca Crisciotti, a DNV GL - Business Assurance ügyvezető igazgatója.

A digitális bizalom megteremtése érdekében, a DNV GL partnerségben a Deloitte EMEA Blockchain Lab-al az első blokkláncos megoldást nyújtja a tanúsítási iparágban.

“Ez a pénzügyi ágazaton kívül létrehozott első blokklánc alkalmazás, amely bemutatja a technológia határtalan lehetőségeit. Hamarosan koncepciók, prototípusok és beruházások fognak megjelenni minden jelentősebb iparágban "- mondja Martin Bryn, a Deloitte partnere.

A DNV GL mint “üzleti biztosító” számos iparágban azon dolgozik, hogy tanúsítsa a vállalatok folyamatait, termékeit, létesítményeit és ellátási láncát a nemzeti és nemzetközi szabványok alapján. Amikor tanúsítványt állít ki, az adatok digitalizálásra kerülnek, a blokklánchoz továbbítódnak, és minden egyes tanúsítványhoz digitális azonosítót rendelnek hozzá. Minden tanúsítvány egyedi címkével ellátott, nyomon követhető, és az eredeti, egy központi adattár helyett számítógépek hálózatán tárolódik. Kombinált, ez lehetővé teszi a csalások feltárását, és a tanúsítványon lévő QR-kóddal bárki ellenőrizheti a blokkláncon keresztül, hogy egy vállalat valóban tanúsított.

"A tanúsítványok elhelyezése a blokkláncon az első lépés az új digitális biztosítási koncepció kidolgozásában. Célunk az, hogy a blokkhálózatot és más forradalmi technológiákat használva új szolgáltatások nyújtsunk és folytassuk az értékteremtést ügyfeleink számára,"- mondta Renato Grottola, a DNV GL - Business Assurance Global Digital Transformation igazgatója.

Olvass tovább

 

Tanústványok a blokkláncban

Megváltoztathatatlan, azonnali és biztonságos