Skip to content

Távoli auditok, a hatékonyság növelése, a rendelkezésre állás, és hozzáférés biztosítása érdekében

A távoli auditok értékes kiegészítést jelentenek bármely szervezet auditálási és ellenőrzési tevékenységéhez, hozzájárulva az érdekelt felek és a fogyasztók bizalmának erősítéséhez.

Legyen szó akár teljesen egészében távoli, vagy helyszíni látogatásokkal kombinált távoli auditokról a audit tevékenységek lehetővé válnak amikor és ahol csak szükséges. A távoli auditok mindenki számára elérhetőek csekély mértékű szoftver és a hardver beruházásokkal, vagy bármiféle beruházása nélkül, és egyre gyakoribb eszközként jelenik meg a vállalatok számára a tevékenységek, termékek és ellátási láncok irányításához és auditálásához.

„A ma elérhető kommunikációs eszközökkel minden távoli audit technológiai szempontból plug-and-play. Végrehajthatóak "dobozos" segédprogramokkal, az ügyfelek alapértelmezett szoftverével, és szükség esetén alkalmazhatjuk a dedikált távoli ellenőrzési platformunkat is ”- mondja Luca Crisciotti, a DNV GL - Business Assurance ügyvezető igazgatója. „A végráhajtási módok és alkalmazások fejlesztésére úgy összpontosítottunk, hogy minden audit során ugyanazt a professzionalizmust és minőséget tudjuk nyújtani. Ugyanakkor figyelembe vesszük az akkreditáló testületek, a rendszer-tulajdonosok vagy más szabályozó testületek követelményeit is.”

Noha a távoli auditokról azt gondolhatjuk, hogy nagyon eltérőnek a helyszíni auditoktól, a célja ugyanaz, és olyan hozzáadott értéket jelenthetnek, amelyek nem lehetségesek a csak helyszínen végrehajtott auditokkal. A távoli auditok növelik a hatékonyságot azáltal, hogy megspórolják az utazási időt, vagy lehetővé teszik a vállalatok számára, hogy megkétszerezzék az ellenőrzött helyek számát. Az utazások eltávolítása növeli a távoli helyek elérhetőségét vagy biztosítja a kockázatos helyszínekhez történő hozzáférést.

„Ezen felül úgy gondoljuk, hogy a megfelelő kompetencia és az audit csapat kritikus jelentőségű az ellenőrzés minőségében. Például a távoli auditálási képességek és a fizikai ellenőrzések összekapcsolása lehetővé teszi számunkra, hogy szükség esetén kiegészítő kompetenciákat kapcsoljunk össze. Javíthatja a korlátozott, speciális kompetenciákhoz való hozzáférést is, amelyet egy adott tanúsítási-rendszer vagy szabályozó testület igényel, elkerülve a késedelmeket, és segítve a vállalatokat üzletmenet-folytonosságuk kezelésében”- mondta Nicola Privato, a DNV GL Business Assurance globális üzemeltetési és műszaki igazgatója.

A DNV GL auditorait kiképezték a távoli auditálás módszereiről, és az eljárások igazodnak a szükséges követelményekhez. Az távoli auditok kombinálhatóak a fizikai ellenőrzésekkel, vagy bizonyos esetekben teljesen egészében is végrehajthatóak. A helyszíneken dolgozó auditorok kiegészítésként is használják a veszélyes területek eléréséhez vagy a csapat tagjainak távoli kapcsolatba hozásához.