Skip to content

IATF 16949 - Autóipari Minőségirányítás

Az autóipari minőségirányítási rendszer szabvány

Egy IATF 16949 szerinti tanúsítvány bizonyítja, hogy cége felül lett vizsgálva és megfelelőnek találtatott a szabvány- és vevő specifikus követelményekkel szemben.

Mi az IATF 16949?

IATF 16949 szabványt a világ vezető autógyárai fejlesztették ki. Az ISO 9001 továbbá az autóiparon belüli nemzeti szabványokon alapul, és könnyen integrálható más, már alkalmazott szabványokkal. A szabvány alkalmazható az autóipari ellátási lánc valamennyi gyártójára világszerte – az autók, alkatrészeik, részegységeik vagy rendszereik előállítóira.

Miért legyen tanúsítva az IATF 16949 szabvány szerint?

IATF 16949 minőségirányítási rendszer szabvány szerinti tanúsítás egyránt demonstrálja a termék minősége, valamint a vevő-specifikus követelmények teljesítése iránti elkötelezettségét. A szabvány állandó folyamatot biztosít a fejlesztendő területek feltárására és jelentésére az irányítási rendszerére és kapcsolódó üzleti folyamataira vonatkozóan.

Egy beszállító a DNV Business Assurance által kiállított tanúsítvánnyal autómatikusan bekerül a beszállítók egész világra kiterjedő adatbázisába. Az adatbázist kizárólag az Original Equipment Manufacturers (OEM) használja naprakészen frissítve a tanúsítványok állapotát és beszállítóik teljesítményét. A tanúsítvány gyakran a szerződés előfeltétele.

IATF 16949 tanúsítvány előnyei közé tartoznak:

  • Folyamatok és termékminőség növekedése
  • Csökkenti a második és harmadik fél általi auditok szükségességét.
  • Bizalom növelése a globális beszállítói szerződések megkötésekor
  • Hitelesség garanciája a globális beszállítói szerződések megkötésekor vagy a helyi vállalkozás kiszélesítésekor
  • Termelési variációk csökkentése és jobb gyártási hatékonyság elérése, pozitívan befolyásolva az alsó szintek eredményességét.

Merre induljak tovább?

A sikeres tanúsításhoz Önnek ki kell építenie egy hatékony minőségirányítási rendszert az IATF 16949 szabvány követelményeinek megfelelően.

DNV - Business Assurance egy akkreditált harmadik fél általi tanúsító szervezet. Megfelelő képzési és IATF 16949 tanúsítási szolgáltatásokat kínálunk. Nézze meg, hogyan lehet elindulni a the tanúsításhoz vezető úton.

 

eAdvantage

Jenetkezzen be az Ön ügyfél területére (globál)

 

Nézőpont - ügyfeleink közössége

Betekintés a globális felméréseinkbe. Vitassák meg a legjobb iparági gyakorlatokat és trendeket a DNV és az iparági érdekcsoportok szakértőivel.

 

Keresse meg helyi irodáját