Skip to content

ISO 22301 - Üzletmenet-folytonosság irányítás

Az ISO 22301 tanúsítás lehetővé teszi szervezete számára, hogy kihívásokkal teli időkben is képes legyen működését fenntartani

Az üzletmenet zavarai sok vezető számára jelentős problémát jelentenek. A számítógépes támadások, az informatikai meghibásodások, az árvíz, a tűz, a pandémiás események és a fontosabb ellátási láncok zavarai mind olyan példák a lehetséges eseményekre, amelyek jelentős veszélyt jelenthetnek bármely vállalkozás működésére. Az ISO 22301 szabvány szerinti üzletmenet-folytonosság irányítási rendszer olyan nemzetközi jól bevált gyakorlatokon alapuló keretrendszert nyújt, amelyek segítenek a szervezeteknek hatékonyan reagálni a működési zavarokra, túlélni a nehéz helyzetekben és vissza térni a normál működéshez.   

Az 22301 szabványról

Az ISO 22301 alkalmazható bármilyen méretű szervezetre, nagyra vagy kicsire egyaránt bármilyen ipari szektorban. Különösen fontos nagy kockázatú környezetben működő szervezetek részére, mint közművek, pénzügyi szolgáltatók, olaj és gáz ipar, szállítmányozás, távközlés, élelmiszer termelés. Ugyancsak fontos lehet olyan olyan szervezeteknél, ahol a folyamatos működés kritikus, mint például a közszféra. Az ISO 22301 először 2012-ben jelent meg. A legújabb kiadás 2019. október 31-én jelent meg. A tanúsított társaságoknak 3 év áll rendelkezésükre az új szabványra való áttérésre. 

Az üzletmenet-folytonosság irányítási rendszer alkalmazásának előnyei

Az ISO 22301 követelmények és a megfelelő üzleti folytonosság irányítási rendszer általánosan világos és részletes képet ad a szervezet működéséről. Értékes betekintést nyújt a stratégiai tervezéshez, a kockázatkezeléshez, az ellátási lánc felügyeletéhez, az üzleti átalakításokhoz és az erőforrások kezeléséhez.      

Tovább előnyei: 

 • A vállalkozás jobb megértése a kritikus kérdések és a sebezhetőségek területeinek elemzése révén
 • A csapatok közötti együttműködés révén fokozottabb szervezeti ellenálló képesség 
 • Konzisztens megközelítés az egész szervezetben (például több telephelyű szervezeteknél)
 • Csökkent költségek, és az üzletmenet megszakadásával járó események bekövetkezésekor a teljesítményre gyakorlat hatások csökkentése
 • Annak bizonyítása, hogy elkötelezett az érdekeltekkel, például vevőkkel, beszállítókkal és szabályozókkal szemben, hogy szervezete megfelelő rendszerekkel és folyamatokkal rendelkezik az üzleti folyamatosság érdekében
 • Versenyelőny megszerzésére a versenytársakkal szemben nagyobb ipari vagy gazdasági válságok esetén 
 • Hozzájárulás a biztosítási díjak csökkentéséhez
Az ISO 22301 üzletmenet-folytonosság irányítási rendszer megvalósításával és tanúsításával segítünk abban, hogy:  
 • Jobban megismerje szervezetét
 • Kialakítsa az üzletmenet-folytonossági stratégiáját megfelelő reagálási taktikával.
 • Naprakészen tarthassa a folytonossági terveket, a gyakorlatokon és felülvizsgálatokon keresztül illeszkedve a szervezeti kultúrához.
 • Megismerje hogyan kell beágyazni az üzletmenet-folytonossági megközelítést a szervezet mindennapos működésébe
Felülvizsgálataink során a Risk Based Certification™ módszertanunkat alkalmazzuk, lehetővé téve, hogy valamennyi auditot az Önök igényei szerint testre szabhassunk. A szervezetének legjelentősebb üzletmenet folytonosság irányítási kérdésére fókuszálva,  auditjaink segíthetnek azonosítani és koncentrálni erőfeszítésiket a legfontosabb fejlesztendő területekre, miközben az ISO 22301 szabványnak való megfelelés is ellenőrzésre kerül.  

Hogyan segíthetünk?

Mi egy akkreditált harmadik fél általi tanúsító szervezet vagyunk. Meghatározó képzési és tanúsítási szolgáltatásokat kínálunk, arany fokozatú partnere vagyunk a Business Continuity Institutenak (BCI), mely vezető szervezet az üzletmenet-folytonosság elősegítésén dolgozik szerte a világon.

 

eAdvantage

Jenetkezzen be az Ön ügyfél területére (globál)

 

Nézőpont - ügyfeleink közössége

Betekintés a globális felméréseinkbe. Vitassák meg a legjobb iparági gyakorlatokat és trendeket a DNV és az iparági érdekcsoportok szakértőivel.

 

Keresse meg helyi irodáját