Food and beverage

IFS Nemzetközi Élelmiszer Szabvány

Shelf with food

Kapcsolat:

További információra van szüksége?

Igen

Már tudja, mit keres?

Árajánlat kérése

A Nemzetközi Élelmiszer Szabvány (IFS) egy közös élelmiszer-biztonsági szabvány, amely egységes értékelési rendszert alkalmaz a beszállítók minősítésére és kiválasztására. Segíti a kiskereskedőket termékeik élelmiszer-biztonsági láncának fenntartásában és figyelemmel kíséri a kiskereskedő saját márkaneve alatt forgalmazott élelmiszer termékek minőségi szintjét.

A közös szabvány megléte és a beszállítók minőségi szintjének az egységes értékelési módja csökkenti a második fél által végzett auditálás szükségességét. A kiskereskedő számára az ellátási lánc-menedzsment konzisztensebb és hatékonyabb lesz. Csökkenti az eljárás általános költségeit és növeli a biztonságot a vevők, a beszállítók és a fogyasztók számára.

 

Nem csak belépőjegyet jelent a kiskereskedőkkel folytatott kereskedelembe, de arra is lehetőséget ad, hogy demonstrálják elkötelezettségüket az élelmiszer-biztonság, a minőség, a törvényesség és a javítás érdekében végzett folyamatos munka iránt. 

 

Mi az IFS szabvány? 

Az IFS kis- és nagykereskedők sajátmárkás élelmiszer termékeinek auditálására vonatkozó nemzetközi szabvány. A nagy olaszországi kereskedelmi szövetségek is támogatják.

Az IFS szabvány az élelmiszer-feldolgozás minden lépésénél érvényes a beszállítókra a mezőgazdasági szakasz után. A követelmények kapcsolódnak a minőségirányítási rendszerhez és a HACCP (Veszélyelemzés és Kritikus Ellenőrzőpontok) rendszerhez, amelyet részletes előfeltétel-programok támasztanak alá, melyek részét képezik a GMP (Jó Gyártási Gyakorlat), a GLP (Jó Laboratóriumi Gyakorlat) és a GHP (Jó Higiéniai Gyakorlat) követelményrendszereknek. Az IFS megfelel a CIES által kidolgozott Globális Élelmiszer-biztonsági Kezdeményezés kritériumainak. 

Miért jó az IFS tanúsítás a vállalkozásomnak? 

A legfontosabb európai kiskereskedők előírják az ellátási láncukban lévő beszállítóik számára az IFS tanúsítást. De az IFS egy nemzetközi szabvány, amelyet Európán kívüli beszállítókra is lehet alkalmazni.

A szabvány a következőket teszi lehetővé az Ön szervezete számára:

  •       Bizonyítani tudja az elkötelezettségét, ha pedig valamilyen élelmiszer-biztonsági incidens történik, jogilag is védheti magát a „kellő gondosság” fogalma alapján.*
  •       Felépíthet és működtethet egy olyan irányítási rendszert, melynek révén jobban eleget tud tenni az élelmiszer-minőség/biztonsági követelményeknek és a jogszabályoknak, különösen tekintettel azoknak az országoknak a jogszabályaira, ahol a készterméket fogyasztani fogják.
  •       Eszközt kap az élelmiszer-biztonsági teljesítmény javítására, és képes lesz az élelmiszer-biztonsági teljesítmény hatékony figyelésére és mérésére.
  •       Megkönnyíti a keletkező hulladék mennyiségének csökkentését, a termékek átalakítását és visszahívását.

Hogyan tudok felkészülni a tanúsításra? 

Azok a cégek, amelyek jól terveznek, gyakran előnyhöz jutnak és jobban fel tudnak készülni a tanúsításra. Fontos, hogy Ön és a cége is legyen pozitív, elkötelezett, és állapítson meg egyértelmű célértékeket a bevezetésre és az értékelésre. 

Ez a következőket foglalja magában:

  •       Minőségbiztosítási rendszer létrehozása.
  •       A jogszabályi követelmények azonosítása.
  •       A konkrét élelmiszer-biztonsági veszélyek és a megfelelő ellenőrzési intézkedések azonosítása és dokumentálása (HACCP rendszer).
  •       Az alkalmazandó Jó Gyártási Gyakorlat/Jó Higiéniai Gyakorlat azonosítása, beleértve a kártevőirtási programokat, a berendezéseket és az épület-karbantartási programot, a takarítás és a rendtartást, valamint minden konkrét szabvány előírásait.
  •       Minden szükséges strukturális javítás végrehajtása.

 

* Az a képesség, hogy bizonyítani tudjuk: minden ésszerű intézkedést megtettünk az incidens elkerülése érdekében.

Kapcsolat:

További információra van szüksége?

Igen

Már tudja, mit keres?

Árajánlat kérése

Related services you might find interesting: