Skip to content

ISO 28000 - Biztonságirányító rendszer az ellátási lánc számára

A potenciális biztonsági kérdések kezelése az ellátási folyamat minden szakaszában, különösen a logisztikai területen.

Az ISO 28000-at 2007-ben indították el, ez volt az első olyan nemzetközi szabvány, amely az ellátási lánc biztonsági kockázatait kezeli.

A szabvány célja egy legjobb gyakorlat keretrendszer nyújtása, ezáltal csökkentve az embereket és a rakományt fenyegető kockázatokat az ellátási láncban. A potenciális biztonsági kérdések kezelése az ellátási folyamat minden szakaszában, különösen a logisztikai területen, amely kiterjed olyan fenyegetésekre is, mint terrorizmus, csalás és kalózkodás. A biztonsági incidensek hatásának mérséklésére is kiterjed.

Az ISO 28000 felépítése hasonló az ISO 14001-éhez, és vannak közös elemei más elterjedt irányítási rendszer szabványokkal is, mint például az ISO 9001-gyel. Ez előnyt jelent azoknak a szervezeteknek, amelyek integrálni szeretnék a biztonsági szempontokat a meglévő irányítási rendszereikbe.

Előnyök

Az ISO 28000 a kockázatok aktív kezelésére és mérséklésére helyezi a hangsúlyt. Az ellátási lánc biztonsági szempontból kritikus fontosságú elemei közé tartozik a finanszírozás, a gyártás, az információkezelés és a szállítás, a szállítás közbeni tárolás és az áruk raktározása.

A szabvány mindenféle méretű szervezetre vonatkozik a gyártás, a szolgáltatás, a tárolás vagy a szállítás területén, a termelés vagy az ellátási lánc bármilyen szakaszában.

Hogyan tudunk Önnek segíteni?

Első lépésként a külső fél által végzendő tanúsításhoz be kell vezetnie egy hatékony, a szabvány követelményeinek megfelelő irányítási rendszert. Tekintse meg, hogyan indulhat el a  tanúsításhoz vezető úton.

További információ

  Building Sustainable Business Performance?

Building Sustainable Business Performance?

A short guide on sustainability

  Risk Based Certification

Risk Based Certification

A sustainable management system

 

ISO 2015 évi kiadások

Legyen a partnerünk az új szabványra történő átállásban

 

eAdvantage

Jenetkezzen be az Ön ügyfél területére (globál)

 

Nézőpont - ügyfeleink közössége

Betekintés a globális felméréseinkbe. Vitassák meg a legjobb iparági gyakorlatokat és trendeket a DNV és az iparági érdekcsoportok szakértőivel.

 

Keresse meg helyi irodáját